AKTIVITEETIT

Koe kanssamme elämyksiä Lapissa

Revontulien perässä

Aurora Borealis, revontulet ovat luonnonilmiö, joka näkyy vain lähellä pohjoisnapaa. Ne ilmestyvät auringon ja aurinkotuulien toiminnan seurauksena. Hyppää autoon ja löydämme parhaat paikat nähdä revontulet, jos ne ovat aktiivisia. Ajamme Rovaniemellä valosaastetta vältellen. Se missä ajamme riippuu sääolosuhteista. Siellä missä taivas on kirkas ja voit nähdä tähdet, siellä on myös mahdollista nähdä revontulia, jos olemme onnekkaita.

Matkalla meillä on pieni välipala kuumalla marjamehulla.

Hinta: 89€, lapset 54€

Matka-aika: 3 tuntia

Lähtö: ma – la Rovaniemen kävelykadun kodalta
osoitteesta Koskikatu 20 klo 20.30

Ranua Zoo

Tule ihastelemaan jääkarhuja ja muita pohjoisen eläimiä. Matkamme vie sinut ranuan eläintarhaan, suomen ainoaan eläintarhaan missä on jääkarhuja. Eläintarha on erikoistunut pohjoisen eläimiin ja sieltä löytyy yli 50 eläinlajia ja yli 150 eläintä. 

Hinta: 148 €, lapset 128 €
Matka-aika: 5 tuntia
Lähtö: Ke Rovaniemen kävelykadun kodalta
osoitteesta Koskikatu 20 klo 09:00

Husky ja Poro safari

Tämän ainutlaatuisen kiertueen aikana koet sekä husky- että poroajeluja samassa paikassa. Ystävälliset eläinystävät odottavat innolla, että pääsevät vetämään sinut kelkalla läpi talvisen metsän samalla kun voit nauttia arktisesta luonnosta. Ajon jälkeen voit ruokkia poroille jäkälää ja kuvata itsesi huskyjen ja porojen kanssa. Lisäksi nautit välipaloja samalla kun oppaamme jakavat tarinoita sinulle.

Kierros sisältää keittolounaan kaupungissa sijaitsevassa ravintolassamme

Hinta:

159€, lapset 129€

Matkan kesto:

4-5 tuntia

Lähtö:

Ti, To ja La Kodalta Rovaniemen kävelykadulta Koskikatu 20 klo 9:00 

Paluu:

Samaan paikkaan klo 13:00

Ratkiriemukkaasti talvisessa metsässä

Tervetuloa kanssamme ulkoilemaan metsään! Ohjelmassa on hiljaisuuden
kuuntelemista lumisessa metsässä, lumikengillä kävelyä,
mäenlaskua pulkalla ja lettuja nuotiolla paistettuna.

Aamulla päivänvalo alkaa kirkastua heti retken alettua ja iltapäivän retkellä pääset kokemaan sinisen hetken, eli sen ajan, kun luonto värjäytyy kauttaaltaan siniseen hämyyn. Alueella on kolme viihtyisää kotaa, missä istuskelemme tulen lämmössä pehmeillä porontaljoilla nautiskellen kuumasta marjamehusta, letuista ja paistetusta makkarasta samalla kun kuulemme tarinoita Lapista ja sen luonnosta. Tervetuloa mukaan luomaan ainutkertaisia muistoja!

Tarvittaessa saat meiltä lämpimät haalarit, saappaat, pipon ja käsineet retkelle. Ne ehdit saada, jos tulet kodalle jo puoli tuntia ennen lähtöä.

Hinta: 129€, lapset 78€

Matkan kesto: 4 tuntia

Lähtö: ma – la Rovaniemen kävelykadun kodalta
Koskikatu 20 klo 9:30 ja 14:30

Erämaan tunnelmassa revontulia etsien

Illan pimetessä saavumme lyhdyin valaistulle kodalle Pattaskivaloon. Istumme tulen ääreen porontaljoille, missä opas kertoo tarinoita paikallisesta historiasta ja nykypäivästä. Samalla nautimme kuumaa marjamehua ja huikopalana lappilaista tummaa lohileipää, poropiirakkaa ja paistettua makkaraa.

Lyhtyjen valossa voit turvallisesti kävellä ympäröivässä metsässä. Moottorikelkan reessä pääset turvallisesti syvemmälle metsään. Jos aurinkotuulet ovat olleet suotuisia ja taivas on pilvetön, voit päästä näkemään pohjoisen taivaalla luonnon tarjoaman revontulinäytöksen, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Pattaskivalo on Rovaniemen alueella yksi parhaimpia paikkoja revontulien näkemiseen, koska siellä ei ole valosaastetta tai melua.

Tarvittaessa saat meiltä lämpimät haalarit, saappaat, pipon ja käsineet retkelle. Ne ehdit saada, jos tulet kodalle jo puoli tuntia ennen lähtöä. 

Hinta: 135€, lapset 81€

Matkan kesto: 3 tuntia

Lähtö: ma – la Rovaniemen kävelykadun
Kodalta Koskikatu 20 klo 20:30

Kilpisjärven ja Pohjois-Norjan revontulet

Tiesitkö, että Pohjois-Lapissa ja Pohjois-Norjassa on hyvät mahdollisuudet nähdä revontulet. Revontulien
metsästäminen on paras seikkailu ja elämys, mitä Lappi voi tarjota pimeään aikaan. Revontulet näkyvät
eteläisempää Lappia paremmin Kilpisjärvellä ja Norjan puolella. Haluatko lähteä matkaan kanssamme kolmen päivän reissuun ja kokemaan, mitä parhaimpia elämyksiä? Jos tämä kiinnostaa lähetä meille sähköpostia info@visitlaplandtours.fi ja palaamme sinulle tarkemmat tiedot tästä safarista.

Matkan kesto: 4 päivää

Lähtö: Rovaniemen kävelykadun Kodalta, Koskikatu 20.

Huskyajelulle kärryillä

Tapaat ensin ystävälliset huskykoirat ja tutustut näihin ennen kuin suuntaatte lumiseen luontoon. Huskypolku on 6,5 km pitkä ja se ajetaan 10 hengen kärryillä. Kuljettaja ajaa vaunua. Huskyt rakastavat juoksemista. Nämä ajelut ovat tärkeä osa valjakkokoirien lämmittämistä. Pääset näin osallistumaan koirien välttämättömään hoitamiseen.

Sinä voit vain nauttia pöllyävästä lumesta ja jännityksestä, koirat ja opas tekevät työn. Seikkailun jälkeen pysähdymme nauttimaan makkaraa ja kuumia juomia nuotion äärellä.

Tarvitsetko lämpimät haalarit, saappaat ja pipon sekä käsineet? Tule puoli tuntia ennen lähtöä, niin saat ne meiltä.

Hinta: 129€ aikuinen, lapsi 89€

Matkan kesto: 4-5 tuntia matkoineen

Lähtö: maanantaista perjantaihin Koskikatu 20 klo 8.30-14.30

Huskyajelu reessä

Tutustut ensin ystävällisiin huskykoiriin ennen kuin suuntaatte lumiseen luontoon. Huskypolku on 6,5 km pitkä. Kuljettaja ohjastaa valjakkoa sinun istuessa reessä. Huskyt rakastavat juoksemista. Sinä voit vain nauttia pöllyävästä lumesta ja jännityksestä, koirat ja opas tekevät työn. 

Seikkailun jälkeen pysähdymme nauttimaan makkaraa ja kuumia
juomia nuotion äärellä.

Tarvitsetko lämpimät haalarit, saappaat ja pipon sekä käsineet? Tule puoli tuntia ennen lähtöä, niin saat ne meiltä.

Hinta: 159€ aikuinen, lapsi 89€

Matkan kesto: 4-5 tuntia matkoineen

Lähtö: maanantaista perjantaihin Koskikatu 20 klo 8.30-14.30

Moottorikelkkailu ja kalastus

Aloitamme ohjeistamalla pilkkimisen. Lammessa paksun jään alla on lohia. Lohen pyydystäminen ei ole kuitenkaan taattu. Tarvitset hiukan onnea sekä kärsivällisyyttä, mutta mahdollisuus nappaamiseen on täällä korkeammat kuin muissa paikoissa.

Jääkalastamisen jälkeen suolaamme lohet ja jätämme ne savustumaan. Tässä vaiheessa meillä on mahdollisuus huikeaan, opastettuun tunnin kelkkailuun. Kelkkasafarin jälkeen saat maistella savustettua kalan kodassa.

Tarvitsetko lämpimät haalarit, saappaat ja pipon sekä käsineet? Tule puoli tuntia ennen lähtöä, niin saat ne meiltä.

Hinta: 219€ aikuinen, lapsi 98€

Matkan kesto: 5 tuntia matkoineen

Lähtö: Rovaniemen kävelykadun kodalta, Koskikatu 20 maanantaista perjantaihin klo
9:00

Paluu: samaan paikkaan klo 14.00

Book Now